Purée z pieczonych warzyw w 3 kolorach

Roasted vegetable purée - 3 ways (scroll down for an english translation)



Ziemniaczane purée to popularny dodatek do obiadu, ale inne warzywa też fajnie sprawdzają się w takiej roli, zwłaszcza te pieczone w całości... ich smak jest naprawdę wyjątkowy.


Roasted vegetable purée - 3 ways


Poniżej prezentuję 3 propozycje na smaczne kompozycje, którymi można w kolorowy i wartościowy sposób, wzbogacić obiad.

1. Marchewka z kminkiem i cytryną.


Roasted vegetable purée - 3 ways


2. Seler z ziołami


Roasted vegetable purée - 3 ways


3. Burak z gorczycą


Roasted vegetable purée - 3 ways


Dokładne instrukcje, jak je wykonać, znajdziecie na portalu "Hello Zdrowie" (o tutaj). Zapraszam ☺


Roasted vegetable purée - 3 ways


Puréed potatoes are a popular addition to dinner, but other vegetables can be used in similar way, especially those baked in a whole pieces, with a skin on ... because their taste is really unique.
Today I present 3 tasty compositions, which you can use to add more colours to your dinner and enrich it with some extra vitamins and minerals. 

1. Carrots with caraway seeds and lemon.
2. Celery with herbs
3. Beetroot with mustard seeds

All those recipes were created for a polish website "Hello Zdrowie" and you can find them here ☺Enjoy


0 komentarze:

Post a Comment

 

FASOLA

FASOLA
BEANS

KASZA JAGLANA

KASZA JAGLANA
MILLET

SELER (KORZEŃ)

SELER (KORZEŃ)
CELERIAC

SUPLEMENTY BIAŁKOWE

SUPLEMENTY BIAŁKOWE
VEGAN PROTEIN SUPLEMENTS RECIPES

GRZYBY I PIECZARKI

GRZYBY I PIECZARKI
MUSHROOMS AND WILD MUSHROOMS

KAPUSTA

KAPUSTA
CABBAGE

TOFU

TOFU
TOFU

BURAKI

BURAKI
BEETROOTS

JABŁKA

JABŁKA
APPLES

ORZECHY LASKOWE

ORZECHY LASKOWE
HAZELNUTS

ZIEMNIAKI

ZIEMNIAKI
POTATOES

KUCHNIA AZJATYCKA

KUCHNIA AZJATYCKA
ASIAN CUISINE

MARCHEW

MARCHEW
CARROT

ZIELONE KOTAJLE

ZIELONE KOTAJLE
GREEN SMOOTHIE

COLLABORATION